onsdag 30 januari 2013

SMHI och YR

varnar för dåligt väder, vad gör man då fjällnära där vägarna inte plogas varje dag. Blir det långvarit oväder får man invänta plogbilen och köra i konvoj efter för att ta sig fram
När vi hörde om det väntade ovädret så beslöt vi att åka ner till byn för att proviantera så att vi klarar oss minst 10 dagar.
I natt har det snöat ca 5 cm, mulet och grått ute, men vid 12.00-tiden sprack det upp och blev soligt och fint. Halleluja!!! Fram med skidorna för att göra en tur...nysnö som "harahår" uttryck från min farfar, nollgradigt och sol...inte en endaste meter gratis på skidorna...det var långa 5 km ...med hugg under skidorna.
Pulshöjning och svett blev det i alla fall även om humöret inte var på topp...jag blir alltid så förb´nad när mina skidor går trögt. Jaaa jag vet, i jämförelse med annat är det ingenting att bli arg över.

Nu har det mulnat på igen och börjat blåsa...nu är det bara att invänta vädergudarna och se vad de tänker göra.Jag har det varmt och gott i stugan, mat i kyl och frys och om strömmen går så har jag björkved inomhus och stooor gasoltub. Den frysta maten kan jag sätta ut i den naturliga frysen.


 Sabina mina tankar är hos Dig och din familj.

//UllaMona

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det inte blir allt för dåligt väder bara....
Ha de gott.
Ann-Louisekram

annette sa...

Du, det känns ju nästan lite spännande det där, och även om man skall börja jobba en viss dag så kan man ju inte det om man är insnöad;)

Ha det gott, hoppas föret blivit bättre så Du kan glida fram och njuta lite;)

Black Iris sa...

Nu är jag faktiskt lite trött på vintern.. För mig kan det gärna få bli vår nu..

Kram Maidi

Äppelblom sa...

Hoppas allt är bra med dig!
Må så gott och kram!