söndag 17 juni 2012

Ryggskott

UllaMonas klagan:
 I torsdags dammsög jag och städade lite och vad tror ni hände. Jag fick ryggskott, har aldrig haft detta förut och kunde inte i min livligaste fantasi drömma hur vansinnigt ont det gör...fredagmorgon kunde jag inte ens ta mig upp ur sängen...jag brukar inte ge upp i första taget, men det gick inte...det gjorde så ont att tårarna sprutade.
Besök på vårdcentralen där farbror Doktorn (man i min ålder) sa att det finns inget att göra "bara att gilla läget" och att han sa också, att han såg att jag "var stel som ett kylskåp". Han hade jävligt tur att jag var så smärtpåverkad som jag var annars hade karlf´n fått på moppo av stridsbar UllaMona. Han stod med ett leende på läpparna när jag försökte på på mig byxorna, fick gå ner knästående för att kunna få in fötterna i byxbenen...(jag fick ta av mig långbyxorna när han noggrant skulle kolla om jag var sned i ryggen)
150 kr fattigare i plånboken, en erfarenhet rikare av knäppa doktorer...jag kommer inte att uppsöka sjukvården förrän de bär in mig  på bår och jag inte kan ta mig därifrån självmant...man ska vara jäkligt frisk för att våga gå till doktorn.

Senare under dagen fick jag kontakt med kiropraktikern/sjukgymnasten TACKOCHLOV, han hjälpte mig bl.a med laserbehandling samt att han direkt per telefon gav mig rådet att kyla ner det onda stället. Vetekudden i frysen för nedkylning...kylning av det onda stället varannan timme i tio minuter så att inte inflammationen skulle sprida sig. Varför kunde inte farbror Doktorn ge mig det rådet direkt istället för att säga att jag skulle "gilla läget".

Nu har det gått snart tre dygn och jag har fortfarande smärta i vissa rörelser, kunde självmant ta mig ur sängen i morse, och det kändes bra.

Nu är jag en erfarenhet rikare...tänk vad en liten grej kan göra att man blir så handikappad.

/ UllaMona

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tommy E hade ofta besvär med ryggskott .., jag minns hur han skulle ta upp nåt från golvet och sen blev liggande raklång på parketten i rummet, han tog sig INGENSTANS och doktorn fick komma hem och ge honom morfin.
Hemskt, var det.
Och inte förrän jag själv fick problem med ryggen (men bara nån enda gång) förstod jag hur hemskt det kan vara.
Det är väl så förstås.

Elisabet. sa...

Krya på dig, förresten!

Anonym sa...

Stackars dig och dumma doktorn, han hade tydligen ingen lust att engagera sig.
Ta hand om dig
Kryapåkram till dig

Anonym sa...

Ajajaj.. Mannen har haft ryggskott och även diskbråck så jag har sett hur jäkligt det kan vara. Själv har jag klarat mig hitills *peppar peppar* Hoppas nu du snabbt blir besvärsfri.

♥ cloudberrie ♥ sa...

Aj vad ont! Jag klarar mej *pepparpeppar* sedan jag ligger en halvtimme på min spikmatta varje kväll. Men jag förstår hur ont du har.

Vad mysigt ställe utanför Hudik du har varit till.

Kram från Eva

UllaMona sa...

Jag har nog inte känt sån smärta förut. Vill inte uppleva det igen

UllaMona sa...

Stackars Doktor som inte lärt sig hur man tar hand om pat.

UllaMona sa...

Det känns mycket bättre idag

UllaMona sa...

Efter att jag läst din kommentar tog jag fram spikmattan och det var riktigt skönt

annette sa...

Ryggskott vet jag vad det är, i 40-årsåldern hade jag en period där jag knappt kunde böja ryggen lite som man gör när man borstar tänderna utan att det smällde till i ryggen. Pågick under ett par år, och jag minns första gången precis som Du beskriver det, lärde mej sedan att "rulla" ur sängen så gick det bättre;)
Ryggskott är ju ofta ett symtom på att ngt ar fel i ryggen, och dammsugningen var nog bara en utlösande faktor, så Du bör nog kolla upp det.
Hoppas Du blir klart bättre till semestern för det är verkligen hämmande med en rygg som inte är okej!
KRAMEN!
annette

UllaMona sa...

Jag har undersökt ryggen i omgångar eftersom jag haft ont till och från, de hittar ingenting annat än ÅLDERSFÖRÄNDRINGAR tom magnetröntgen är gjord.
Det är bara att "gilla läget" som farbror Doktorn sa.

Anonym sa...

Hej du, jag vet vad du går igenom de är inge kul. För tio år sedan medan vår allas tant och din faster Alva levde fick jag ett diskbråck i länd ryggen. JAg fick använda rullator för att alls ta mig från punkt a till punkt b. Hon ville se grisarna vi hade hemma, så vi gick i väg mot ladugården. Jag före med min farkost och hon kom strax efter, tillslut höra jag ett skratt och -He de borta anörja se ja kom me fram. Hon skrattade gått när hon körde förbi, -He e int var dag ja dug till å sprint i från onga nuför tin, men nu gör ja då he, he he.. Hon måste ju ha varit över nitti då och jag var bara 36, så gissa om jag fick veta det:) Kram

Anonym sa...

Kiropraktorer är bättre på sånt. Tyvärr vet ine alla doktorer om det. Tänk om man kunde samarbeta! ellem