lördag 11 februari 2012

Bildårar och längdskidåkning

Efter några arbetsdagar i Vinterstaden är jag nu tillbaka i fjällstugan...I går kväll när jag startade från Vinterstaden i riktning mot Åre så var det som ett lämmeltåg...ja nästan som på Essingeleden i vår huvudkommun...bilar, bilar, bilar och alla hade bråttom...jag hade ingen brådska...höll hastighetsbegränsningen på 90 km/tim men blev ideligen omkörd eller hade ngn i baken som blinkade och hade sig.
Vad dessa bildårar inte tycktes se var alla älgspår i dikesrenarna...en framförvarande bil var nära, nära att klippa en älg som stod och glodde på oss med stora förundrade ögon...
Jag såg 6 älgar på 15 mils körsträcka, betänk då att det var i mörkret, undrar hur många som jag inte såg.

I morse vaknade jag redan vid åtta (ledig dag) tittade ut mot Åreskutan och såg att det var skapligt väder...uppochhoppa, fika och så på med skidkläderna.
Lagom temperatur och underbart skidföre...skoterspåret som jag åkte på var nysladdat och fint. Jag åkte  och njöt av tystnaden och kände mig verkligen som Kalla i spåret (hur hon nu känner sig?) längdskidåkning är verkligen en njutning tycker jag...både att utöva och titta på.

Nu ska jag kolla på herrarnas 3 mil masstart, kommer att hålla tummarna för Marcus Hell*ner.

Ha en bra fortsättning på lördagen och glöm inte "skämmeskudden" som ni kan gömma er bakom om ni tittar på melodifestivalen.

//UllaMona

4 kommentarer:

hugan sa...

Bra att du inte stressade upp dig, har själv en förmåga att vilja trampa ner gasen mer än vad som är lagligt..men jag brukar ta det väldigt lugnt i mörker!

Det blev ju en oväntad fin seger på 3 milen!

Damernas slalom gick väl hyfsat för en svensk fröken också!

Undrar dock fortfarande om Dame Edna...

Ha en skön kväll i fjällen!
Kram

annette sa...

Ja, idioter i trafiken finns det gott om, konstigt att det inte händer fler olyckor än det gör, hade det nu varit på Essingeleden så hade polisen sett till så ingen låg i hasorna på Dej, där är dom stenhårda på sådant!
Låter skönt med en skidtur på morgonen, lugnt och skönt då!!
Njut vidare!

Kramen!

annette

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Skönt att du tog det försiktigt, det är nog inte trevligt att, varken hamna i diket eller få en älg i framsätet!

Melodifestivalen var verkligen kass, nr 6 tog hem allt tack o lov!

Ha en mysig söndag, kram Lina

strömmas sida sa...

Det är tur att nån i alla fall kör med förståndet i behåll. Det är ju inte bara älgar och andra djur som kan dyka upp helt snabbt..även skotrar som kör över och bilarna som inte hinner se dom och stanna.
I bland räcker det ju inte ens om man själv är försiktig när andra blådårar är i farten.

Vad skönt du verkar ha det där i stugan.

Njut och må gott allt du bara kan.

kram