tisdag 29 november 2011

Snön som håller på att försvinna

Får jag vara sur eller...det började så bra i söndags, snöflingorna dalade sakta ner och täckte marken med vit, mjuk, ren, fin SNÖ.
Måndagen bjöd på blåst men himlen var klar och det var - gr, det knarrade under skosulorna när jag  promenerade till jobbet.
I morse när jag tittade på termometern var det + 3 gr, trodde inte det var sant...tittade ut och såg till min fasa att det REGNADE fy och fy och fy.
Jag var blöt som bara den innan jag var hemma (har joursovit på jobbet) och i morgon börjar världscuptävlingarna för skidskyttarna i detta j...la väder.

I går hann jag med en kort tur ner på stan, jag trodde nästan att jag var i Sankt Petersburg...det pratades ryska överallt, rödvitblåa overaller och damer med minkpälsar och blingbling. Här i Vinterstaden är jag van vid att det är 50/50 norska och svenska, ja en och annan 08 röst kan man höra, men det åker mest förbi för vidare transport till Åre.

Pst: hörde att nästan alla glittriga julgransprydnader var slut på de större affärerna här i stan, allt som glittrade och glimmade i GULD.
 Själv är jag så lycklig över att jag hittade ett ballongspel, de har visst gått åt som smör i solsken.

6 kommentarer:

Vända blad sa...

Ja är det inte förfärligt..?! Här var -9 i morse och sen vände det. Mörker och eländes svart! Måste bara fråga, vad är ett ballongspel?
Ha det gott i suck, mörkret!
Kram Maria

hugan sa...

Ja vad är det för vinter? Får man ens kalla det vinter? Körde 50-60 km/h i natt på en högblank hockeyplansliknande väg... Fy f.. ursäkta men det känns inte roligt alls.
Hoppas det fixar sig med skidtävlingarna, det skulle väl bli kallare mot helgen..!

Black Iris sa...

Tro sjutton att du får vara sur. Snö vill jag också ha men här nere får vi väl vänta till Februari då man vill se vårtecken. Ur led är tiden minsann.
Jag har läst in mig här hos dig nu och jag blir så glad när jag känner igen mig på många av bilderna. I Gamla kyrkan har man varit många gånger på skolavslutningar m.m.

Kram Maidi

annette sa...

Blä, kan man säga om det Ni nu upplever, i Vinterstaden skall det vara vinter nu!
Bra för affärsinnehavarna att det kommer turister från stora landet i öster, dom köper väl upp allt blingbling som Ni inte vill ha;)
Ballongspel, vad är det!?
Underbart vacker headerbild, med vita vidder,så skall det vara nu!!

KRAMEN!

annette

strömmas sida sa...

Ja nog är vädret ur led. I kväll när jag var iväg så klarade jag knappt av att skrapa av bilrutorna. Isen satt som berg.

Jag kommer kanske bort till dig med Propolis i morgon. Får kanske byta till mig det :-). Hör av mig innan.

Nattkram
strömma

Tankar o Bilder sa...

Håller tummarna för att snön snart kommer tillbaka!