tisdag 5 juli 2011

Campingliv på campingplatser

Här var det minsann inta bara att hålla i hatten, det var att hålla i håret också...


Nu är semestern påbörjad med husbil...trevligt med sommarnomadliv.

Första natten låg vi på en lite camping som egentligen är en gästhamn utefter "Höga Kusten" i Ångermanland, jag kan verkligen rekommendera denna lilla camping Barsta och krogen Skutskepparn. Jag åt strömmingsflundra med hemlagat pot.mos ...himmelskt gott!! som en mig närstående person skulle ha sagt "det njullade i munnen"!
Det är väldigt intressant att sitta och iakta människor på en camping...det äkta paret som kommer med husvagn där frun  ska dirigera den äkta maken/sambon så att han kommer rätt med vagnen...husbilsfolket som checkar in och hips vips är de på plats och har rullat ut markisen, ställt ut campingstolarna, plockat ner cyklarna från cykelstället och markerat sitt revir...medans husvagnsfolket vevar och vevar...först ska husvagnen vevas loss från bilen, sedan ska stödbenen vevas ner och till sistska  bilen ställas på plats... oftast framgör husvagnen.
Man ser nästan på en gång om camparna ska stanna länge...husvagnsfolket börjar dra fram förtält m.m...liiiite svårare är det med husbilsfolket...men vevar de ner markisen och förankrar den noga ....då blir det nog några dagar.
På varje camping som vi har besökt/övernattat på finns det alltid ngn person som har tagit på sig rollen som campingvärd...oftast en man i övre medelåldern, rundmagad, korta ben och med keps på huvudet...denne man springer runt på campingen och vill gärna dirigera vagnarna/bilarna och han verkar känna alla...oavsett om det är holländare,tyskar eller vanliga svenskar.Lilla frun sitter vid husvagnen ...tyst och stilla.
Norrmännen utmärker sig alltid på campingplatser..... Jag har bott på många olika campingar och sett ....

I morgon verkar det ska bli fortsatt bra väder..planeringen är att sola och bada i havet.

Ha det så gott alla mina bloggläsare för det har jag!

//UllaMona

7 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Du befinner dig i mina hemtrakter...föreslår en vandring upp mot kapellet och vidare på stigen mot Rotsidan. Eller en dagstur ut till Högbonden.
ha en fortsatt go semester!

Turtlan sa...

Känns igen!

Tänk dig när M & jag slagit upp vårt lilla fjällvandrartält på Stora Campingplatsen...
Man känner sig lite udda då...
Men på samma gång kul.

Minns vår fina resa längs Norrlandskusten. Fina små fiskelägen ute vid havet. Kan gärna tänka mig åka en tur uppöver igen.

Fortsatt go tur!

annette sa...

Ja, campingplatser kan man ägna mycket tid åt att studera människor på, även flygplatser gillar jag att vistas på!

Njut nu och hoppas vattnet är varmt och skönt att bada i!!

Kramen!

annette

hugan sa...

Korta ben på de rundmagade herrarna ;) små huvudfotingar månntro? jo jag tror dej! Har bott litegrann i husvagn i ett tidigare liv, det är jättemysigt och så, men..just det där att klämma ihop sig på en camping med dessa herrar och damer tycker jag inte riktigt..om.

Hoppas ni får fortsatt fint väder, ett par dopp i havet låter härligt!
kram på dej

Ingela sa...

Som sagt här ovan, missa inte att besöka det lilla kapellet uppe på backen. En promenad ut till Rotsidan är en härlig upplevelse.

Högbonden är fint det med, men det finns inte särskilt mycket att göra där mer än att köpa svindyrt fika ute vid fyren.

Ting o Tankar sa...

Hahaha.. utmärkt beskrivning på "campingfolket."

Önskar dig en skön semester. Det är du värd efter alla dina timmar på jobbet. Passa på och njut.

Kram.

Anonym sa...

Hahaha.. Skrattar gott åt din beskrivning av campingfolket
/Husbilscamparen