måndag 20 juni 2011

Länge sen sist

Tiden rinner iväg just nu...redan den 20 juni, snart midsommar och så vänder det igen mot mörkare tider...hösten kommer med stormsteg och hips vips är det 25 augusti och fågeljaktspremiär ( ja ja alla ni djurvänner...jag är/har varit jägare och kommer att vara jägare så länge jag kan stå på benen och huvudet är klart) och innan vi vet ordet av så är det jul.

Efter långledigheten här i stugan så åkte jag raka vägen ner till barnbarnet för att hinna träffa honom innan han skulle åka utomlands...vi hade en underbar dag tillsammans. Sen åkte jag hem för att jobba ihop lite övertid (jag vill inte tulla på semesterdagarna)  och nu har vi varit några dagar i fjällen. Vi har haft relativt fint väder, ja det har blåst en hel del med det gör ju inget när jag inte behöver vara på vatten i ngn båt. På fjället känner jag mig trygg, hårt under fötterna och blir det dåligt väder är det bara att hålla sig i stillhet, tids nog blir det bättre.
Nu när vi gick vår korta fjällturtur så hittade jag flera tomburkar Red Bull som folk bara kastat...kan det vara så att när man druckit energidrycken Red Bull så blir man så orkeslös att burken bara ramlar ur händerna...ingen bra reklam fär drycken.
Samma fenomen ser man på vintern när det skoteråkandet folket lämnar ölburkar där de har intagit sin måltid/fika...skotern orkar inte frakta hem burkarna trots massor av hkr.
Jag har tom hittat fåglar som har kvävts av cigarettfimpar som de har pickat i sig...de ni!

Nu låter jag som en moraltant...men jag blir så less på att se människor skräpa ner...vi har en underbar natur som vi ska vara rädda om.
En sak till som retar mig är att inte människor/grannar kan respektera tomtgränser utan tar sig friheter så fort man inte finns på plats...bara för att det är fjällstuga finns det ingenting som säger att man ska använda tomten som genväg eller rastplats för hundar.

Snart är det Midsommar och då ska stor delar av det Svenska Folket vara glada och äta sill, dricka snaps och äta jordgubbar... ett och annat familjegräl bör ju också vara på sin plats.

//UllaMona

5 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

jag blir lika ledsen/hedniskt förbannad som du, när jag ser allt skräp...var och fotade vid havet igår och folk har bara släppt allt de druckit och ätit ut, rätt ner på stranden. så ouppfostrat onödigt. vackra bilder från fjällen, jag får sug i norrlandstarmen, trots att jag är nyss hemkommen därifrån... njut av midsommaren och må gott!
/E

Mor Tuta sa...

Förstår att du njuter i din fjällvärld. Men att skräpa ner, helt otroligt, vad är det för människor som orkar bära på burkar som är fulla, men inte på lätta och tomma burkar. Straffbart tycker jag.
Önskar dej en skön och fin midsommar.
Kram Birgit

hugan sa...

hehe lilla moraltanten är på g! Det gillar jag! Ett o annat gräl på midsommar...nää vet du vad, go o glad ska man vara trots att vädret verkar bli sk*t som vanligt.

Ja det är eländigt vad folk skräpar ner, man blir ledsen...ungefär som när man är ute o traskar och folk inte kan plocka upp efter sina söta bajsande hundar...inte heller kul.

Önskar dig en skön och fridfull midsommar!
Kram på dej

annette sa...

Förstår inte vad människor som uppträder som svin har i våra fjäll att göra överhuvudtaget. Det kan inte vara för den vackra naturen i alla fall, för om man tycker om naturen så skräpar man inte ner!!!
Vad har Du fått för tråkiga grannar,säg åt dom att tomten är Er även när Ni inte är närvarande!!

Hoppas Du har det bra i övrigt!


Kramen!

annette

Mags Romantiska Smycken sa...

Å vilka underbara bilder, får en sån längtan till fjällen, men, sommaren är inbokad för två stora kalas.
Men kanske till hösten.

Önskar dej en underbar Midsommarhelg
Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com