torsdag 2 juni 2011

Juni sommarmånad

Nu är det sommar!
Dagen har bjudit på ömsom sol ömsom regn och temperaturen har legat omkring +10 gr.

Här vid stugan blommar Rödblära och Förgätmigej, Blåmesen och svartvita Flugsnapparen har byggt i varsin holk...när jag sitter på stugaltanen och ser/hör detta så tänker jag "att det blir nog sommar i år också".

Jag har även sett 4 älgar idag, de bofasta här i byn säger att det finns en älgko med två små kalvar men de har inte synts till.
Våra  nabogrannar bygger och står i, idag har de anlagt gräsmatta...tror jag...de har  krattat jord heeeeeela dagen...undrar vad de tycker om vår "gräsmatta" den som jag slår med lien två ggr per sommar,  inga särskilda blomrabatter har jag heller...jag har blommor överallt ...jag förmår mig inte ens att plocka in dem i en vas, jag tycker att de är vackrast där de står.

Vi har ett motto här i stugan...det ska inte finnas några måsten....att man ska klippa gräsmatta, ansa rabatter m.m  här ska vi koppla av och bara göra det som vi vill ...som tex om det är bra väder ska vi åka med båten uppefter Rutsälvens delta...kanske vi får se bäver.

Ha nu en fortsatt bra helg alla, oavsett om ni är lediga eller jobbar.Jag passar på att njuta denna helg, midsommarhelgen kommer jag att tillbringa på jobbet.

//UllaMona

2 kommentarer:

hugan sa...

Låter som en riktig sommarstugeidyll! Det ska inte vara en massa som jobb som väntar, bara natur, förhoppningsvis sommartemperatur så här års..musik, korsord...ta det lilla lugna bara!
Ha en skön helg!

Sabina sa...

Det låter som ett bra motto tycker jag, åker man till "stugan" så ska man göra det man vill om det så är att bara vila, el sitta å titta på när andra arbetar. HELT rätt.

Jobba kan man göra när man kommer hem igen.

Vilken super fin bild härligt att man ser regnbågen.

Fortfarande impad över att ni såg 4 älgar bara så där lixom, jag låter som värsta betongungen jag vet men det är inte ofta man ser älg här inte;)

Ha en super fin helg.

Kramkramkram