tisdag 17 augusti 2010

Hallonskogen

I morse var det bara några + grader, himlen var molnfri, alltså blå himmel och solsken...det var superläge för en dag i skogen.

Vi tog bilen och åkte en bit utanför stan....och hittade världens hallonställe, det var ungefär 50/50 med moget och kart...vi plockade några litrar med bär sen så åkte vi hem igen.

På vägen hem passerade vi stans lilla köpcentra, jag gick in på Coop och hittade världens sötaste blomvattenkanna, en cremefärgad i plåt, den står nu på fönsterbrädan i köket.

Om det är fint väder i morgon så bär det iväg till hallonskogen igen, det är så roligt att plocka bär
tycker jag.
Jag känner mig så rik när jag har bär i frysen och sen i höst ska jag upp till en av flockmedlemmarna och hämta en matren...då har jag även kött i frysen så att jag klarar vintern.
Jag blir lite som en ekorre när vintern närmar sig.....

//UllaMona

4 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Visst är det skönt att gå i skogen och plocka bär. Hallonen är slut här nu, men blåbär finns och lingonen är på gång. Så jag bara längtar ut nu. Det har regnat ett par dagar så det blev lite äpplemos gjort och lite rågbröd bakat istället.
Kram Birgit

Ting o Tankar sa...

Vilken vacker bild!

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej vännen!

Jag är tillbaka! :-)

Härliga bilder på hjortron, mums mums! Jag har inte hamstrat så mycket men lite hallon, vinbär, rabarber och fond...japp, kräftorna som blev kvar efter en trevlig kväll fick bli lite "avkok". Mycket bra resultat, och kommer säkert bli super i en trevlig soppa en ruggig vinterdag :-)

Ha det så jättebra, kram Lina

Gun sa...

Jag plockade alltid hallon, blåbär, lingon och svamp i skogen förr, men nu bor vi inte riktigt så till att jag bara kan gå ut, så det blir inte av så ofta. Jag håller med dig, men känner sig rik med bär i frysen.