lördag 31 juli 2010

Hjortron och Kantareller

Idag har vädret varit riktigt bra, solen har tittat fram och det har inte regnat. Vi tog en tur ut i skogen för att kolla om kantarellerna har behagat titta fram, och det har de gjort men jag ska vänta någon dag till innan jag plockar dem. Hjortron finns det också, men än bör de få mogna någon vecka, just nu är de alldeles röda och kartiga.

Vi lagade mat ute på murikkan, stekt örin med potatis...mumma va gott...skickar en tacksamhetens tanke till de som förärade oss fisken. Tack Tack!

Nu ska jag gnälla lite...jag har så ont i ländryggen, i vissa lägen gör det så ont så jag måste oja mig. Det gör ont när jag sitter men när jag är uppe och går känns det nästan inte alls (därför kunde jag gå i skogen idag tackochlov) det onda strålar fram över magen och nerför benen på utsidan...ska preparera mig med Ipren så känns det nog bättre i morgon...jag kan ju inte bli sjuk/(handikappad) nu jag ska juh börja jobba på Tisdag och det känns faktiskt riktigt roligt.

//UllaMona

4 kommentarer:

strömmas sida sa...

Vilken smarrig mat ni har ätit. Extra gott är det ju också att laga den utomhus.

Det låter inget bra att du har så ont. Har du sträckt dig? Hoppas det går över fort fort.

kram
strömma

Ting o Tankar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ting o Tankar sa...

Kantareller! Finns det något godare!

Krya på dig!

annette sa...

Inte har det varit mkt bloggande från min sida denna sommar, men nu har jag läst ifatt hos Dej, och det har hänt mkt.
Födelsedagar, bröllop m.m jättetrevligt förstår jag att Du haft det. Måste vara jättemysigt att få umgås med "flocken" under så lång tid, och sedan har Du fått ha Nore alldeles för Dej själv;)
Här finns det blåbär, men det plockar jag bara direkt i munnen, väntar på att få se några tecken på att svampsäsongen kommer igång, längtar efter smörstekta kantareller;)
Ha det forsatt bra och hoppas ryggen blir bättre, jobbigt med sådan värk, och det bästa är ju att smågå och inte sitta så mkt.

Kramar!

annette